Koopmans meelfabriek Leeuwarden

Herstellen scheuren in het beton en renovatie 6 tal graansilo’s bij Koopmansmeel fabriek te Leeuwarden.

De scheuren in de vloer hebben wij gerepareerd door middel van het constructief injecteren met expoxy injectie hars. Dit is terug te zien in de afbeeldingen.

Naast de opdracht van van het herstellen van de scheuren in de vloer hadden wij de opdracht van Koopmans meel fabrieken om van vierkante graansilo’s van binnen uit ronde silo’s te maken zodat het vallen van het meel nog beter gaat verlopen.

Wij hebben hierdoor besloten de opdrachtgever te adviseren en gebruik te maken van onze natte spuitbeton methode en dat is door onze opdrachtgever na het maken van een passende begroting gehonoreerd in het verstrekken van een opdracht .

Alvorens met de werkzaamheden kon worden begonnen zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd ten aanzien van routing , het aanbrengen van stofschotten ,vluchtwegen ,regelwerk, afscherming van goederen en het aanbrengen van stofafzuiging ,veiligheidsvoorzieningen etc. etc. om op geen enkele manier achter de feiten aan te lopen en het nemen van welk risico dan ook.

De bestaande betonnen trechtermonden onderzijde zijn door ons middels de modernste zaagmethode geheel verwijdert tot op de cm nauwkeurig dit omdat er RvS trechtermonden na uitvoering van onze werkzaamheden zullen worden geplaatst.

Alle Silo’s waren geheel voorzien van passende steigers

  • Reinigen d.m.v. hoge druk water stralen.
  • Honderden gaten geboord in de bestaande wanden voor de aan te brengen wapening .
  • Plaatsen van de stekeinden ,en het verlijmen hiervan.
  • Leveren en spuiten van duizenden kilo’s spuitbeton .
  • Nadat het spuitbeton was aan gedroogd hebben wij de dagproductie middels een aantal vakmensen in de juiste vorm afgewerkt wat een uitermate precisie werk was .

Op dit moment zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen wij met onze opdrachtgever terug kijken op een prachtig project waarbij kwaliteit en de passie van alle mensen die hierbij betrokken waren hebben geleid tot een pracht staaltje vakmanschap.